ToetsMij

Het toetsenplatform ToetsMij heeft in samenwerking met WisMon haar aanbod vergroot en helpt leerlingen bij het behalen van betere schoolresultaten.

ToetsMij, een platform dat leerlingen helpt bij doelgericht leren en betere cijfers behalen, stond voor een belangrijke uitdaging. Er was een duidelijk verschil zichtbaar tussen het kennisniveau van leerlingen en de vereiste vaardigheden voor toetsen. Daarnaast ontbraken oefentoetsen met duidelijke uitwerkingen, wat leidde tot oppervlakkig leren en een gesprek aan geschikte studiematerialen. 

Krachten bundelen

Om dit aan te pakken besloot ToetsMij samen te gaan werken met WisMon, een team van experts op het gebied van onderwijsontwikkeling. Met onze expertise en gedrevenheid gingen we aan de slag en selecteerden we de juiste docenten die affiniteit hebben voor de vakken scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde op verschillende niveaus (VWO, HAVO, VMBO) voor leerjaar 4.

Toegankelijke oefentoetsen met gedetailleerde uitwerkingen

Een belangrijk onderdeel van dit proces was om ervoor te zorgen dat de toetsen begrijpelijk waren, zodat de leerlingen de uitwerking van de toets konden begrijpen zonder extra uitleg van de docent. 
Wij hebben toegankelijke oefentoetsen ontwikkeld, aangevuld met uitgebreide uitwerkingen bij elke vraag. Een waardevolle toevoeging waarmee leerlingen hun inzicht in de onderwerpen konden verdiepen en hun fouten konden analyseren.

Examenvoorbereiding versterkt met 150+ oefentoetsen

Dankzij de nauwe samenwerking tussen ToetsMij en WisMon heeft dit onderwijsontwikkelproject een belangrijke bijdrage geleverd aan het verrijken van het leerproces van leerlingen. Er zijn meer dan 150 oefentoetsen ontwikkeld. Door de toetsen van ToesMij krijgen scholieren de kans om zich voor te bereiden op hun examens en kunnen zij deze met vol vertrouwen aangaan. 

Gerelateerde projecten

Stadsschouwburg Utrecht

Een interactieve workshop, waarmee leerlingen in aanraking komen met de wereld van theatertechniek.

PLASTEAM

Inspirerend lesprogramma om bewustwording te creëren rondom plastic.

StudyGo

Lesmateriaal dat perfect aansluit op de bekende wiskundemethodes.

De laatste updates