Over WisMon

Bij WisMon staan we voor de mooie uitdaging om bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Sinds 2006 zet ons team zich in voor leerlingen, docenten, onderwijsinstellingen om het onderwijs nóg mooier te maken!

Wie is WisMon

WisMon is hét onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. Met een gedreven team streven we ernaar maximaal impact te hebben in het onderwijs en leerlingen voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.

Met meer dan 10 jaar ervaring bieden we niet alleen deficiëntiecursussen en bèta-onderwijs voor anderstaligen, maar ook advies, implementatietrajecten en trainingen voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. We ontwikkelen toekomstgericht en  betekenisvol (open) leermateriaal dat een brug slaat naar de beroepspraktijk en de veranderende samenleving. Onze focus ligt op het inspireren van leerlingen door innovatie in wetenschap en techniek, 21e eeuwse vaardigheden en digitale geletterdheid, waarbij we actief onderzoekend en ontwerpend leren bevorderen.

Naast ons onderwijsaanbod ondersteunen we bedrijven, musea, uitgevers en stichtingen met het ontwikkelen, implementeren en verspreiden van leeroplossingen en educatieve programma’s die écht impact maken in het onderwijs.

Onze Missie

WisMon zet zich in om bèta–, wetenschap– en techniekonderwijs leuk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Onze Visie

WisMon heeft als doel om zoveel mogelijk scholieren, studenten, leerkrachten en docenten te laten ervaren dat bèta, wetenschap en techniek leuk, interessant en begrijpelijk is. Hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage in het kweken van interesse voor bèta, wetenschap en techniek, en het opleiden voor de banen van de toekomst.

WisMon door de jaren heen

De laatste updates