PLASTEAM

Met het op maat gemaakte lesprogramma, dat volledig aansluit op het Nederlands curriculum, worden leerlingen en leraren bewust gemaakt van de problemen rondom plastics.

In de wereld van wetenschap en technologie staat NEMO Science Museum bekend als dé expert op het gebied van leren in informele omgevingen. Het museum laat mensen op een interactieve en toegankelijke manier ervaren hoe wetenschap en technologie ons dagelijks leven beïnvloeden. 
 
NEMO werkt samen met veel Europese partners om nieuwe methodieken naar Nederland te brengen. Een van deze projecten is PLASTEAM. In dit project worden leerlingen en leraren bewust gemaakt van de problematiek rondom plastic en zijn W&T activiteiten ontwikkeld voor in de klas over het thema plastic en duurzaamheid.

De uitdaging: op maat gemaakt lesmateriaal

Het lesmateriaal dat binnen dit project ontwikkeld is, sloot niet volledig aan bij het Nederlands curriculum en de visie van NEMO. Om deze reden heeft NEMO WisMon gevraagd om het bestaande lesmateriaal te vertalen uit het Engels en aan te passen aan de Nederlandsituatie; uitgaande van het Nederlandse curriculum en passend bij de manier waarop leerkrachten in Nederland lesgeven.

Lesmateriaal met een onderzoekend en ontwerpend component

Om aan de specifieke wensen van NEMO te voldoen, hebben wij met veel enthousiasme deze uitdaging aangenomen. Gedurende het proces hebben we het oorspronkelijke lesmateriaal vertaald en aangepast door er zowel een onderzoekend en ontwerpend component als hands-on activiteiten aan toe te voegen.  

Met dit op maat gemaakte lesprogramma willen we de nieuwsgierigheid van leerlingen aanwakkeren en hen actief betrekken bij de wereld van wetenschap en technologie.

Het eindresultaat: Een inspirerend en effectief lesprogramma!

Leerlingen werden door de lessenserie, bestaande uit 14 activiteiten, op een interactieve en praktische manier uitgedaagd om te leren over plastics. Ze voerden zelfstandig onderzoek uit, maakten ontwerpen en ontwikkelden hun creatieve vaardigheden. Dit maakte het lesmateriaal perfect passend bij het Nederlandse curriculum en de visie van NEMO Science Museum.

Gerelateerde projecten

Stadsschouwburg Utrecht

Een interactieve workshop, waarmee leerlingen in aanraking komen met de wereld van theatertechniek.

ToetsMij

Meer dan 150 toegankelijke oefentoetsen met gedetailleerde uitwerkingen.

StudyGo

Lesmateriaal dat perfect aansluit op de bekende wiskundemethodes.

De laatste updates